Zee vis groothandel Tel uit IJmuiden voor alle soorten vis en garnalen

Vishandel Tel; ruim 50 jaar geleden begonnen als viswinkel en uitgegroeid tot één van Nederlands grootste importeurs van garnalen en buitenlandse vissoorten.

 

In 1982 wordt er in Amsterdam, Kloveniersburgwal, een vestiging geopend. Een kleine viswinkel met een groots assortiment, waar (Chinese) restauranthouders, hotels, viswinkels, maar ook particulieren, een keuze kunnen maken uit ons uitgebreide verse assortiment.

Daarnaast is in 2002 in IJmuiden, Halkade, de tweede vestiging geopend. Hier worden de meeste bestellingen verwerkt en verzonden door heel Nederland. Ook particulieren kunnen hier terecht voor verse vis.

In 2007 is het hoofdkantoor verhuisd naar een nieuw pand in IJmuiden aan de Zandvoortstraat, met inpandig vrieshuis.

Om de lijnen kort te houden heeft Vishandel Tel een samenwerkingsverband opgezet met een Surinaamse leverancier, Marisa Fisheries..Op de boot ingevroren of verse vis welke wekelijks naar Nederland verstuurd wordt. Hierdoor houden ze de vinger aan de pols wat betreft kwaliteit en samenstelling van de diverse Surinaamse vissoorten.

Tevens werken zij nauw samen met Kegge Garnalenhandel bv. Een bedrijf waar de Noordzee garnaal machinaal gepeld zodat de garnaal zijn unieke smaak behoudt en de garnalen dagvers verkocht worden.

Daarnaast werken zij nauw samen met Prim7Star en wordt er direct vanuit India, Bangladesh, etc geïmporteerd, hebben ze met de ZZ5 een eigen merk voor Zeeuwse Oesters